Android nu ook in Afghanistan op het slagveldOp een dag word ik wakker en kom ik erachter dat mijn Senseo-apparaat ook geupgrade is met Android… Zover is het nog niet, maar Android maakt wel opwachting in het Amerikaanse leger in Afghanistan.

Deze week werden we al verrast door Android eBook-readers, maar Android breidt ook nog uit in richtingen die je niet zou verwachten. De Amerikaanse defensiespecialist Raytheon gebruikt Android in hun apparatuur bestemd voor het Amerikaanse leger in Afghanistan.

Raytheon noemt het systeem het Raytheon Android Tactical System, ofwel RATS. Het is onder andere een buddy/map-toepassing; een wiewatwaar in oorlogsgebied, zodat soldaten altijd van anderen weten waar ze zich bevinden.

Volgens Mark Bigham van Raytheon heeft het bedrijf met opzet Android gekozen, omdat het Open Source-karakter van dit besturingssysteem applicaties ontwikkelen makkelijk zou maken. Raytheon is al twee jaar bezig met dit project. Bigham meldt ook, dat huidige mobiele terminals wel $20.000-$30.000 kunnen kosten, terwijl de kosten voor een RATS-terminal een paar honderd dollar zouden zijn.

RATS kan ook uitgebreid worden als mobiele toegangspoort tot informatie voor soldaten. Zo zou er een biometrische scanner uitgerust kunnen worden met RATS, en velddata snel vergeleken kunnen worden met een database bij het Ministerie van Defensie in de VS.

Org artikel : Mobilyz
Auteur : Gazpacho
0 Responses