emporia, mobiele telefonie voor seniorenWe vergeten wel eens dat in “onze” smartphone wereld er ook gebruikers zijn die al die features gewoon teveel van het goede vinden. Emporia speelt hier op in middels een speciale senioren telefoon.

De 50+ generatie groeit hard en Smartphones zijn niet meer weg te denken en zien we de “eenvoudige” GSM devices steeds meer geavanceerde features krijgen. Mijn ervaring is dat er dan ook vaak aan Paps of Mams een eenvoudig wat oudere GSM wordt verstrekt zodat ze in ieder geval kunnen bellen. De echte reden is natuurlijk dat het vaak lastig is op afstand als helpdesk te moeten fungeren als de telefoon niet doet wat je ouders willen.Er zijn uitzonderingen want mijn schoonvader volgt altijd op de voet wat ik nu weer gebruik en wil hij graag ook de nieuwste zaken uitproberen en gebruiken.

Emporia is een merk dat vele van ons wellicht niet kennen maar we kwamen deze al een tijdje geleden op de CeBIT tegen. Nu heeft Emporia Telecom die gespecialiseerd zijn in de generatie 50+ een samenwerkingsverband gesloten met t-mobile.
De emporia telefoon is specifiek geschikt voor senioren en de telefoon bevat alle basisfuncties zoals bellen en sms en that’s it. Zeer eenvoudige menu’s en grote knoppen zorgen dat alles overzichtelijk en makkelijk in het gebruik is. Het grote scherm moet ook zorgen dat je ook als je ogen het wat laten afweten alle letters en cijfers goed leesbaar zijn en daarvoor is niet alleen de kleur aangepast maar wordt ook een speciaal lettertype gebruikt.emporia brengt mobiele communicatie voor deze doelgroep hiermee terug tot de essentie. t-mobile biedt de toestellen aan in combinatie met emporiaTALKpremium en voor deze Relax bundel betaal je 14,50 euro per maand en koop je vooraf je belminuten in.

Org artikel : Mobilyz
Auteur : Roel
0 Responses