Nokia's Comes with Music geen knallerSinds een jaar wordt de muziekdienst van Nokia, genaamd Comes with Music, aangeboden in onder meer Engeland en sinds een maand in Nederland. Helaas voor Nokia loopt het niet zoals Nokia had verwacht.

Nokia startte vorig jaar in het Verenigd Koninkrijk met haar dienst "Comes with Music", waarbij voor nog geen tien euro per maand onbeperkt muziek kan worden gedownload op de mobiele telefoon. In september van dit jaar werd de dienst ook naar Nederland gehaald samen met telecomprovider Hi.

De muziekdienst is niet verkrijgbaar met elk Nokia toestel, maar alleen met de Nokia 5530 XpressMusic en de Nokia N86. Dit aantal zal binnenkort worden uitgebreid met onder meer de Nokia X3 en Nokia X6. Voor €9.95 per maand is het niet alleen mogelijk om onbeperkt muziek te kunnen downloaden, ook kan er onbeperkt gesurft worden met de mobiele telefoon. Tot zover bekend is het nog niet echt een grote knaller geworden.

Sinds de lancering van Nokia Comes with Music een jaar geleden zijn er wereldwijd slechts 107.227 mensen die gebruik maken van Comes with Music. Die cijfers zijn lager dan dat Nokia had gedacht. Dat het niet helemaal succesvol is te noemen, ligt volgens de Finse mobiele telefoon fabrikant meer aan de promotie van de muziekdienst, waaraan Nokia nu extra mee aan de weg gaat timmeren.

Omdat Nokia en Hi pas een maand de dienst Comes with Music aanbieden, zijn er nog geen gegevens over het aantal Nederlanders die gebruik maken van de muziekdienst. Wel is de laatste tijd duidelijk te zien dat Nokia haar marketingstrategie voor Comes with Music aan het veranderen is, we zien immers meer advertenties voorbijkomen dan eerst, waardoor de dienst meer onder de aandacht wordt gebracht.

Org artikel : GSM Helpdesk
Auteur : Stefan Hage
0 Responses