Mobiado onthult Grand 350 Pioneer

Mobiado brengt een ode aan NASA's ruimtesonde Pioneer 10 met de Mobiado Grand 350 Pioneer, een extreem exclusieve mobiele telefoon waarvan er slechts 37 gemaakt en verkocht zullen gaan worden.

Mobiado, fabrikant van zeer exclusieve en peperdure mobiele telefoons, heeft vandaag de Mobiado Grand 350 Pioneer gelanceerd. Traditioneel zijn toestellen van Mobiado geïnspireerd op de ruimtevaart en met de Mobiado Grand 350 Pioneer brengt Mobiado een ode aan de 'Pioneer 10 sonde' van NASA die op 3 maart 1972 werd gelanceerd. Tot februari 1998 was de Pioneer 10, die oorspronkelijk was gemaakt om de buitenste delen van het zonnestelsel te verkennen, het verst verwijderde object dat door mensen is gemaakt in de ruimte.De Mobiado Grand 350 Pioneer wordt in een oplage van 37 stuks gemaakt, één voor elk jaar sinds de lancering in 1972 tot aan heden. De datum en het tijdstip waarop de Pioneer 10 werd gelanceerd, is gegraveerd in de telefoon. Aan de achterkant van de telefoon is de beroemde 'Pioneer Plaque' opgetekend. Aan de Pioneer 10 werd in 1972 deze beroemde plaquette meegegeven waarin gegevens over de herkomst van de sonde gegraveerd staan, alsmede informatie over de mens, mocht de sonde onderschept worden door buitenaards leven.

Wat de Mobiado Grand 350 Pioneer helemaal speciaal en uniek maakt is de achterkant van het toestel. De batterijklep is gemaakt uit de 4 miljard jaar oude "Gibeon meteoriet", die in de prehistorie op de aarde stortte en in 1836 in Naibië werd ontdekt. De Gibeon meteoriet komt uit de planetoïdengordel tussen de planeten Mars en Jupiter, de regionenen waar Pioneer 10 later onderzoek naar zou gaan doen en bevatte 90 procent ijzer, 8 procent nikkel en sporen van fosfor en cobalt.

De unieke zogenaamde 'Widmanstatten Figures' textuur op de achterkant van de Mobiado Grand 350 Pioneer komt geheel uit de meteoriet. Doordat de meteoriet is ontstaan bij een temperatuur van circa 1375 graden celcius, was de meteoriet in zijn oorsprong vloeibaar. Doordat de meteoriet slechts zeer langzaam afkoelde met enkele tientallen graden per miljoen jaar, ontstonden er unieke kristallen op de meteoriet die deze een zeer unieke textuur gaven. Om van de meteoriet een achtercover te maken heeft een specialist de meteoriet in stukken gezaagd, opgepoetst en met speciale zuur-baden de beroemde textuur terug laten komen.

De rest van het toestel is vervaardigd hoogwaardig en vrijwel onverwoestbaar aliminium dat vanwege zijn productiekosten normaal gesproken alleen in de ruimtevaart gebruikt wordt. Het beeldscherm van de telefoon is gemaakt uit een massief stuk robijn kristal en de schroeven en knopjes van het toestel zijn gemaakt uit een combinatie van saffier kristal, roestvrij staal en voorzien van bladgoud. Achter het robijn kristallen afwerking bevind zich een 2,36 inch kleurenbeeldscherm die 16 miljoen kleuren kan weergeven.

Hoewel de Mobiado Grand 350 Pioneer eerder een kunstobject is en het voornamelijk draait om zijn vormgeving, exclusiveit en gebruikte materialen, kan het toestel ook aardig mee wat betreft specificaties van deze tijd. Het toestel biedt Quad-band ondersteuning waardoor met de telefoon vrijwel overal ter wereld gebeld kan worden. Verder is UMTS / HSDPA ondersteuning aanwezig waardoor internetverbindingen met een snelheid tot 3,6 Mbit/s mogelijk zijn.

De telefoon is verder uitgerust met een volledig QWERTY toetsenbord en biedt voor internet ook WiFi ondersteuning om niet geheel afhankelijk te zijn van een mobiel netwerk. Een GPS ontvanger en de geïntegreerde 3,2 megapixel camera maken het verhaal compleet.

Aangezien de Mobiado Grand 350 Pioneer in een zeer gelimiteerde oplage wordt geproduceerd, zal de telefoon niet op elke hoek van de straat te krijgen zijn. Daarnaast zal voor dit 'kerstcadeau' ook een zeer stevige maar niet nader bekend gemaakte prijs neer geteld moeten worden. De prijs van deze telefoon zal eerder in de richting van een gemiddelde woning in Nederland gaan dan in de richting van een doorsnee auto....

Org artikel : GSM Helpdesk
Auteur : Tim Wijkman
0 Responses