Best Buy kondigt MobileMe concurent aanEerder deze week kondigde elektronica retailer Best Buy hun Backup dienst voor mobieltjes aan.

De service mIQ moet gaan concureren met diensten zoals Apple's MobileMe of Microsoft's My Phone. mIQ bied 1GB opslagruimte voor bv foto's, contacten en kalender informatie, video's en SMS berichten aan. mIQ heeft een groot voordeel en dat is dat de service gratis is.

Backups van je telefoon maken is tegenwoordig een veelgebruikte dienst. Apple heeft MobileMe, Microsoft heeft My Phone en Nokia heeft Ovi. De nadelen van deze diensten zijn dat je deze diensten alleen kunt gebruiken met een toestel die geschikt is voor die dienst. Een ander nadeel is dat veel mensen niet voor zo'n dienst willen betalen.

Alhoewel mIQ maar max 1gb aan opslag bied (voor de gemiddelde gebruiker is dit genoeg) heeft deze dienst grote kans om populair te worden.

Naast de online opslag ruimte kun je met deze dienst ook vanaf de website je SMS berichten lezen en beantwoorden. Vanaf de site kun je ook je foto's en video's plaatsen op site's zoals Facebook, Flickr en Twitter. Alle veranderingen die je op de site maakt worden direct op je telefoon bijgewerkt en vice versa.

Je kunt je inschrijven voor deze dienst op miqlive.com. De dienst ontwikkeld door Dashwire uit Seatle ondersteund de volgende toestellen:
BlackBerry, Windows Mobile en Symbian S60 operating systems zoals de BlackBerry 9700, Bold, Tour, Nokia E71 en N97, HTC Pro 2, Samsung Omnia II en de T-Mobile Dash 3G.

Ja je leest het goed, de iPhone word (nog) niet ondersteund.
0 Responses