Broncode HTC Hero vrijgegevenHTC heeft voor zijn Android-telefoons de bestaande Android-kernel gemodificeerd. Gebruikers wezen de fabrikant erop dat volgens de GPL-regels deze broncode vrijgegeven moet worden. Op de HTC-site is de source nu te vinden.

Gebruikers wezen HTC op het feit dat volgens de GPL-regels de broncode voor de gemodificeerde Android-kernel vrijgegeven moest worden. De fabrikant gebruikt deze kernel onder andere op de HTC Hero. Bij de veranderingen hoort onder andere de ondersteuning voor multitouch in de browser en andere delen van het besturingssysteem. Ook heeft HTC met de Sense-interface haar telefoons een andere aanblik gegeven. Onder druk van gebruikers heeft HTC nu de broncode vrijgegeven van de Hero-kernel. Dit houdt in dat enthousiaste ontwikkelaars gebruik kunnen maken van de modificaties die HTC in de kernel heeft doorgevoerd. De verwachting is dat dit een impuls geeft aan het ontwikkelen van gemodificeerde ROM's voor de HTC Hero. Omdat de broncode nu vrijgegeven is, hoeft men ook geen rekening meer te houden met mogelijke copyright-claims van HTC.

Het naar buiten brengen van de broncode voor de gemodificeerde Hero-kernel is positief voor het imago van Android. Eerder werd door All About Phones al vraagtekens gezet bij de openheid van het Android-besturingssysteem wanneer fabrikanten hun eigen closedsource-modificaties maken.

Org Artikel : All About Phones
Auteur : Bauke Schievink
0 Responses