HTC stelt updates WiMo 6.5 beschikbaarHTC heeft op haar website updates geplaatst voor de HTC Touch Pro2 en de HTC Snap. Met de updates kunnen beide toestellen voorzien worden van het nieuwe Windows Mobile 6.5 besturingssysteem.

HTC heeft op haar website updates geplaatst voor de HTC Snap en de HTC Touch Pro2. Met de updates is het mogelijk om het Windows Mobile 6.1 platform, waarop de toestellen oorspronkelijk draaien, te updaten naar het nieuwe Windows Mobile 6.5 dat sinds vorige week uitgerold mag worden.

Windows Mobile 6.5 biedt een nieuwe gebruikerservaring ten opzichte van haar voorgangers. Hoewel veel te laat, is Microsoft in gaan zien dat steeds meer mensen een telefoon bedienen met de vingers en liever geen stylus meer gebruiken. Oudere versies van Windows Mobile zijn hier eigenlijk niet geschikt voor, waardoor HTC en veel andere fabrikanten eigen interfaces zijn gaan ontwikkelen die als schil over Windows Mobile werden geplaatst.

De updates voor de Snap en Touch Pro II zijn zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar. Doordat bij een update alle gegevens op het toestel verloren gaan, is het raadzaam vooraf een backup te maken van alle gegevens die op het toestel staan om dataverlies te voorkomen.

Later deze maand zal ook Samsung updates gaan uitrollen voor diverse Samsung toestellen die nu nog draaien op Windows Mobile 6.1. Hoe Samsung deze updates gaat distribueren is nog niet bekend.

Org artikel : GSM Helpdesk
Auteur : Tim Wijkman
0 Responses