Apple komt met een radio-applicatie voor de iPhone 3GSVolgens de laatste geruchten zal Apple binnenkort een eigen applicatie gaan vrijgeven om de FM-radiomodule in de iPhone 3GS te activeren. Ook zullen de laatste twee generaties iPod touch over deze functionaliteit gaan beschikken door de applicatie.

Apple zou van plan zijn om binnenkort een zelfontwikkelde applicatie vrij te geven in zijn App Store. Door middel van de applicatie zal de iPhone 3GS de beschikking gaan krijgen over FM-radio. De Wi-Fi- en Bluetooth-chipsets van het toestel herbergen de functionaliteit al, maar deze is nog niet softwarematig geactiveerd door de producent. Apple zou hier nu verandering in gaan brengen en bronnen dichtbij de producent beweren dat de applicatie die dit allemaal mogelijk moet maken al bijna klaar is. Ook de iPod touch zou van deze applicatie gebruik kunnen maken, de tweede en derde generatie Touch's beschikken namelijk over dezelfde chipset als de iPhone 3GS.

De applicatie zou ook een verregaande intergratie kennen met de iTunes-winkel van Apple. Zo zou je gelijk het liedje kunnen aanschaffen waar je naar zit te luisteren op de radio doordat Apple herkenningssoftware zou hebben gebruikt in de applicatie die sterk zou lijken op Shazam. De radio-applicatie zou verder de beschikking krijgen over Live Pause en iTunes Taggin waardoor je het station op pauze kunt zetten en naderhand verder kunt luisteren waar je gebleven was. Tot slot weet de bron ook te melden dat de applicatie op de achtergrond zal kunnen lopen waardoor je naar muziek kunt luisteren als je ook in andere applicaties bezig bent.

Onduidelijk is nog wanneer de applicatie precies in de App Store te vinden zal zijn maar volgens de geruchten kan dat niet lang meer duren. De applicatie zal naar verwachting gratis verspreid worden door de producent.

Org artikel : All About Phones
Schrijver : Danijel Dercksen
0 Responses