Adobe brengt Flash 10.1 naar telefoonsBron : allaboutphones
Schrijver : Danijel Dercksen

Adobe heeft aangekondigd dat haar nieuwe Flash versie ook geschikt is voor BlackBerry-telefoons. De softwareontwikkelaar laat daarnaast weten dat ook Windows Mobile, webOS, Symbian en Android mee zullen doen in de nieuwe Flash-actie.
Adobe Flash 10.1
Adobe heeft haar nieuwe versie van Flash aangekondigd die zowel voor pc's als telefoons geschikt zal zijn. Versie 10.1 zal eind oktober in beta gaan voor telefoons echter zullen niet alle operatingsystems aangedaan worden door Adobe in eerste instantie. Zo zal de beta voor Windows Mobile en WebOS als eerste vrijgegeven gaan worden en begin volgend jaar zullen Symbian, Android en het BlackBerry OS volgen, aldus Adobe. Opvallend is dat wederom Apple het laat afweten terwijl geruchten al meer dan een jaar gaan dat ook die fabrikant vroeg of laat er aan zal moeten geloven.

Met versie 10.1 laat Adobe ook nieuw functionaliteiten los zoals http-streaming en het streamen van HD content. Volgens de softwareontwikkelaar komt met de nieuwe versie eindelijk volledige Flash ondersteuning naar telefoons en zou de ervaring vanaf 10.1 het zelfde moeten zijn als die op pc's. Wel benadrukt Adobe dat HD content ondersteunt moet worden door de CPU. Tot nog toe valt de HTC HD2 en de TG01 hier alleen nog onder met hun Snapdragon CPU.
0 Responses