Help een vluchteling in Kenia aan een baanSinds het begin van de appstore zijn er al vele 'aparte' apps te vinden. De volgende app hoort zekers ook in deze categorie thuis.

Met 'Give Work' kun je vluchtelingen uit Kenia helpen. De app is ontwikkeld door CrowdFlower en Samasource. De twee bedrijven werkten al een aantal maanden samen.

Samasource is een bedrijf die werk (via de PC) bied aan vrouwen, jongeren en vluchtelingen die in armoede leven.

CrowdFlower stelt technologie beschikbaar voor bedrijven die hun taken outsourcen via platforms als Amazon’s Mechanical Turk. Bedrijven kunnen die taken al sturen naar het Samasource’s Refugee Work Program. De Chief Executive van CrowdFlower, Lukas Biewald noteerd wel dat alleen grote klussen waarbij kleine foutjes geen probleem zijn de voorkeur hebben.

Met deze iPhone app kunen bedrijven dus taken outsourcen naar personen in de hele wereld die de tijd hebben om enkele taken in te vullen/oplossen. Je logt in, vult een aantal CrowdFlower taken in en CrowdFlower dubbel checkt de resultaten. Crowdflower stuurt daarna de data van de controle en uitkomst naar de medewerkers van Samasource (de vluchtelingen) als voorbeeld zodat ze er van kunnen leren en er betaald voor krijgen.

De app is gratis te downloaden in de NL Appstore.

0 Responses