HTC kondigt HD2 aan voor multimediagek

Bron : GSM Helpdesk
Schrijster : Willeke de Haas

Ongeveer een jaar na de aankondiging van de HTC Touch HD, volgde vandaag na een maand geruchten eindelijk de opvolger van dit toestel: de HTC HD2. Is multimedia helemaal je ding? Dit is HET toestel!

Het zat er al een tijdje aan te komen, helemaal omdat de HTC Touch HD ongeveer een jaar geleden werd aangekondigd, maar vandaag pakte HTC uit met de HTC HD2, de opvolger in HTC's krachtige smartphone multimedia lijn. De HD serie van HTC kenmerkt zich door grote beeldschermen waar de woorden 'filmpjes', 'video' en 'muziek' vanafspringen.

De geschiedenis van de HTC HD2 gaat terug tot eind september, toen we het toestel voor het eerst spotten. Eerder die maand gingen reeds geruchten over het besturingssysteem van het toestel, zou dit nou toch Windows Mobile blijven, wat het toestel een Windows Phone maakt, of zou dit Android worden? Zelf hadden we zo onze bedenkingen over dat het toestel op Android zou gaan draaien. Gisteren spraken we nog onze verwachtingen uit over de Windows aankondiging van vandaag, waarbij de HTC HD2 niet in het rijtje ontbrak.

Mogelijkheden
Over naar de mogelijkheden en functies van de HTC HD2, dat is natuurlijk waar je als smartphone en media liefhebber naar uitkijkt als je op zoek bent naar de opvolger van de HTC Touch HD. De HTC HD2 is met recht een opvolger van dat toestel te noemen, het toestel biedt namelijk alles wat de Touch HD al bood, alleen dan nog sneller, beter en uitgebreider.De HTC HD2 draait op een 1 Ghz processor, wat het toestel zeer krachtig en snel maakt, hoeveel applicaties en webpagina's je ook open hebt staan. Doordat de HTC HD2 voorzien is van een supergroot touchscreen van 4,3 inch, zal het een waar genot zijn filmpjes en videootjes te bekijken op de HD2.Als je van foto's schieten en muziek houdt, dan zit je bij deze Windows Phone aan het goede adres. Het toestel heeft namelijk aan de achterkant een 5 megapixel camera en aan ruimte voor muziek is er geen gebrek. Daarnaast kan je je eigen favoriete headset gebruiken door de 3,5 mm headset jack. Naast het feit dat het geheugen uitbreidbaar is, is er bijna een gigabyte aan intern geheugen beschikbaar. Als je snel het internet wilt bereiken, dan zal je zeker aan je trekken komen bij de HTC HD2. Het toestel heeft UMTS, HSDPA en WiFi aan boord zodat je altijd snel filmpjes en je favoriete pagina's kunt bekijken.

Wie zijn HTC Touch HD2 wil gaan vervangen door een HTC HD2 zal nog een klein maandje moeten wachten. De verwachting is dat de HTC HD2 rond eind oktober in de winkels zal komen te liggen. De losse verkoopprijs zal rond de 650,00 Euro liggen.
0 Responses