Layar brengt augmented reality naar de iPhone 3GS

Layar heeft bekendgemaakt dat haar augmented reality-browser in de App Store van Apple te vinden is. De applicatie werkt alleen op een iPhone 3GS doordat dat toestel een intern compas heeft.
Layar heeft bekendgemaakt dat haar augemented reality-browser vanaf nu te vinden is in de App Store van Apple. Hiermee heeft Layar de overstap gemaakt van het Android-platform naar het platform van de iPhone. Met de browser kunnen gebruikers middels de camera van de iPhone 3GS en het interne compas om zich heen kijken of er objecten in de buurt zijn die interessant zijn voor de gebruiker. Zo zit er een Funda-layar in het programma en een ING-layar om pinautomaten op te zoeken. De browser dient wel een open internetverbinding te hebben en daarnaast moet ook de GPS-locatie bekend zijn waardoor je vaak in een open ruimte dient te zitten.

De Layar-browser is via de App Store van Apple te downloaden of middels de iTunes-winkel. De applicatie is gratis, zo laat Layar weten, omdat de informatie van de Layar's in de browser eigendom zijn van de verschillende bedrijven die de informatie beschikbaar stellen.Org Artikel : All About Phones
Schrijver : Danijel Dercksen
0 Responses