NDrive: nieuwe navigatiesoftware voor de iPhone


Bron : iphoneclub
Schrijfster : Gonny van der Zwaag

De Portugese ontwikkelaar van de applicatie Ndrive benaderde ons een paar dagen geleden, met het nieuws dat er nieuwe navigatiesoftware voor de iPhone beschikbaar zou komen. De software was op dat moment alleen nog verkrijgbaar voor Portugal en het publiceren van kaarten voor de rest van Europa leek nog erg ver weg. Dat viel uiteindelijk mee: vanaf vandaag kun je Ndrive in meerdere uitvoeringen aanschaffen, waaronder een Benelux-versie voor €29,99. De overige versies dekken heel verschillende gebieden af: Canada, Hong Kong en twee uitvoeringen voor Oost-Europa. Een Europa-versie is er nog niet.

Ndrive maakte al mobiele navigatiesoftware voor Symbian en Windows Mobile. Wat Ndrive op het eerste gezicht aantrekkelijk maakt is de lage prijs van €30 en het feit dat je levenslange kaartupdates krijgt. Bij andere navigatiefabrikanten is dat nog afwachten. De software draait offline op je iPhone, dus op vakantie in het buitenland kun je gratis navigeren via GPS (geen dataverbinding nodig). Net als iGo heeft Ndrive ervoor gezorgd dat er 3D-afbeeldingen van belangrijke gebouwen en herkenningspunten aanwezig zijn (zie middelste afbeelding hieronder), al zullen die alleen in de grote steden te zien zijn. Met twee vingers kun je inzoomen, je kunt de kaart roteren en kantelen. Bij het plannen van je route kies je uit auto, voetganger of avontuurlijke route. Bij de avontuurlijke routes kun je kiezen uit routes doe voor een 4×4 geschikt zijn, avontuurlijke sporten, boot, vliegtuig en bergwandelen. Verder belooft de maker van Ndrive dat ze de snelste routeberekening op de markt bieden.

Op dit moment wordt een deel van Europa afgedekt. Er staan nog navigatie-apps voor Scandinavië en Duitsland/Oostenrijk/Zwitserland op de rol.

ndrive iphone

Beschikbare versies:

0 Responses