Potje stuurt SMS bij vergeten medicijnenOp een bepaald tijdstip medicijnen innemen, soms wordt het nog weleens vergeten. In Amerika hebben ze daar wat op gevonden. Een potje kan lichteffecten geven en ook kan het SMS berichten verzenden.

Medicijnen innemen, tijdens een drukke dag denk je er niet altijd aan. In Amerika hopen ze met een nieuw product, genaamd 'Vitality' te voorkomen dat medicijnen vergeten wordt. Op het potje zit een deksel die in verbinding staat met het draadloze netwerk van de Amerikaanse telecomprovider AT&T.

Als het potje niet wordt geopend, terwijl dat wel zou moeten, laat het deksel dit weten met knipperende lichteffecten. Mocht het potje dan nog niet geopend worden, laat Vitality een paar jingles horen. Wordt daarna nog geen actie ondernomen, dan maakt de deksel verbinding met het systeem van Vitality, waarbij er een SMS wordt gestuurd naar de medicijngebruiker.

Prijzen van het nieuwe product zijn nog niet bekendgemaakt. Vitality hoopt dat Amerikaanse zorgverzekeraars het product willen gaan vergoeden. Het is nog niet duidelijk of het product ook de oversteek naar het Europese land zal gaan maken.

Org artikel : GSM Helpdesk
Schrijver : Stefan Hage
0 Responses