Vodafone verhoogt 'buitenbundeltarieven

Bron : GSM Helpdesk
Schrijver : Tim Wijkman

Vodafone klanten die vanaf vandaag een Vodafone abonnement afsluiten of bestaande Vodafone klanten die hun abonnement verlengen, krijgen te maken met nieuwe - verhoogde - bel- en SMS tarieven wanneer het bundeltegoed is verbruikt. De zogenaamde 'buitenbundeltarieven' worden verhoogt met 5 cent per minuut / sms bericht naar 30 cent. Voorheen geldde een buitenbundeltarief van 25 cent per minuut / SMS bericht.

Voor bestaande Vodafone klanten veranderd niets zolang hun huidige abonnement loopt. Pas bij een verlenging gaan ook bestaande Vodafone klanten bellen tegen de nieuwe tarieven.

Tot op heden betaalde Vodafone klanten 25 cent per minuut of per SMS bericht op het moment dat ze hun bundeltegoed hadden overschreden. Dit tarief gaat per vandaag voor nieuwe klanten omhoog naar 30 cent per minuut.

Sinds diverse regulaties en opgelegde tariefplafonds vanuit de Europese Unie, zijn providers opzoek naar manieren om de gedorven inkomsen alsnog te kunnen compenseren. Eerder werd al voorspelt dat de regulatie op de roamingtarieven (tarieven voor bellen en gebeld worden in het buitenland) invloed zou gaan hebben op de tarieven die klanten in Nederland betalen.

In een verklaring laat Bart Hofker, Directeur Consumer Business Unit van Vodafone Nederland weten dat de kosten van Vodafone de afgelopen tijd zijn gestegen, maar de afgelopen jaren nog geen prijscorrectie heeft plaatsgevonden. Derhalve was het noodzakelijk de buitenbundeltarieven te verhogen. Wel voegt Hofker eraan toe dat veel klanten binnen hun belbundels blijven, waardoor veel klanten niets zullen merken van de prijsverhogingen.

Naast verhoging van de buitenbundeltarieven wijzigt Vodafone ook haar voorwaarden rondom het meenemen van overgebleven belminuten uit vorige maanden. Voor nieuwe abonnees en klanten die hun abonnement verlengen geldt vanaf vandaag dat ze hun overgebleven belbundel pas kunnen gebruiken zodra in de nieuwe maand de nieuwe belbundel geheel is verbruikt. Technisch betekent dit dat het moeilijker wordt om overgebleven belminuten nog te verbruiken gezien belminuten bij Vodafone slechts twee maanden geldig zijn.
0 Responses