James Bond-horloge LG komt naar Nederland

Bron : zdnet
Schrijfster : Janneke Scheepers

LG brengt zijn 'James Bond-horloge', de Touch Watch Phone GD910, vanaf medio oktober uit in Nederland. Het übergadget beperkt beschikbaar voor vijftienhonderd euro.

De waterbestendige GD910 heeft alle functies van een moderne smartphone, zoals een aanraakscherm, 3G-netwerkverbinding, spraakherkenning, mp3-speler, handsfreefunctie en Bluetooth.

Stijlvol
Dat alles is niet in een lomp omhulsel gepropt, zoals je wellicht zou verwachten. Het horloge ziet er stijlvol uit en is volgens LG ook robuust. "De Watch Phone is een sterk staaltje ontwerp en ontwikkeling. Met name de touchtechnologie is uniek op een horloge", aldus Bas Tuller, manager bij LG Mobile Benelux.Schermontwerp
Volgens Tuller is het ontwerpen van aanraakscherm voor een horloge geen sinecure. Het formaat moet immers beperkt blijven. "Voor een prettige bediening moet het scherm uiterst precies reageren en gevoelig zijn. Met traditionele technologie was dit niet mogelijk. Daarom hebben we voor de Watch Phone een speciaal 1,4-inch scherm ontwikkeld. Dit reageert zeer nauwkeurig en heeft een opvallend scherpe beeldweergave."Sms'en
Bellen met de Watch Phone werkt via een Bluetooth-headset. Daardoor hoef je het horloge niet naar je mond te brengen. Het toestel is verder uitgerust met speech-to-text-technologie en spraakherkenning. Dit maakt het mogelijk om te sms’en zonder letters in te toetsen.

Er komt slechts een beperkt aantal exemplaren uit op de Nederlandse markt. Voor dit jaar zijn 150 stuks voorzien. De genummerde gadgets worden geleverd met een certificaat.
0 Responses