Nu ook AdSense voor mobieltjes

Bron : Mobilyz
Schrijver : fransb

Ook mobieltjes zullen er aan moeten geloven: sites die hun inkomsten uit advertenties halen, kunnen nu ook Google AdSense for Mobile Content gebruiken.

Het Google imperium dat bekend geworden is door de zoekmachine kan natuurlijk niet bestaan door die zoekmachine alleen. Alhoewel, dank zij die zoekmachine is het voor Google ook mogelijk geweest om een zeer effectief en krachtig content-gevoelig advertentieprogramma op te zetten: AdSense. Op bijna elke site (incl. Mobilyz.com) vind je wel de “Ads door google”. Door de relevantie van advertenties te koppelen aan de inhoud van een site is Google hiermee de marktleider in online adverteren geworden.

Mobiele webtechnologie heeft de laatste jaren een ongekende groei doorgemaakt dankzij onder andere de iPhone met z’n gerafineerde Safari webbrowser. Maar niemand zit op z’n mobieltje te wachten op megagrote advertenties, zodat de werkelijke inhoud van een site verloren gaat. Voor het iPhone platform hebben bedrijven als AdMob de kans aangegrepen om een netwerk van speciaal op mobiele content gerichte advertenties aan te leggen.

Maar nu zet Google ook de eerste stappen in de advertentiewereld voor mobieltjes met een nieuwe optie: AdSense for Mobile Content. Hiermee kunnen websitebeheerders advertenties plaatsen die geoptimaliseerd zijn voor high end smartphones, zoals iPhone, blackberry, Palm Pre. Dit gebeurt door een nieuw JavaScript snippet te plaatsen op de mobiele pagina’s. Hierdoor kunnen advertenties geplaatst worden die qua formaat en bestandsgrootte perfect passen op mobiele webbrowsers.Google heeft natuurlijk ook in de gaten dat de het web steeds meer mobiel wordt en had vorig jaar al mogelijkheden voor advertenties gespitst op de iPhone en de G1, maar begeeft zich nu met dit programma op de hele mobiele markt.
0 Responses