Oudere HTC-smartphones krijgen geen Windows Mobile 6.5-update

Bron : All About Phones
Schrijver : Bauke Schievink

HTC Benelux-directeur Mark Moons heeft bekendgemaakt dat een groot aantal HTC-telefoons geen update gaat krijgen naar Windows Mobile 6.5. Hieronder vallen onder andere de Touch HD, Touch Pro en Touch Diamond.

Populaire telefoons zoals de HTC Touch HD, Touch Pro en Touch Diamond zullen geen update krijgen naar Windows Mobile 6.5. Dat heeft HTC Benelux-directeur Mark Moons onlangs bekendgemaakt. De reden hiervoor is dat het voor HTC te veel tijd kost om de laatste versie van Microsoft's mobiele besturingssysteem geschikt te maken voor deze 'oude' telefoons. Bovendien zijn mensen met deze wat oudere HTC-smartphones minder geneigd om een update te doen, aldus Moons. Het is opvallend dat HTC ervoor kiest om deze telefoons geen update te geven. Telefoons zoals de Touch HD zijn nog steeds populair en zijn hardwarematig niet veel anders dan de telefoons die wel een update krijgen.

In een reactie op Tweakers.net heeft een gebruiker van HTC te horen gekregen dat de Windows Mobile 6.5-update eind deze maand tot ergens begin volgende maand verwacht wordt. Gebruikers van onder andere de Touch Diamond 2 kunnen dan hun telefoon upgraden naar de nieuwste versie van het Windows Mobile-OS. Ook de Touch Pro 2 zal een update krijgen. HTC zal met de update een vernieuwde versie van de grafische schil TouchFlo meeleveren. Behalve een update verandert ook de naam. HTC's eigen interface heet nu Sense, net zoals de grafische schil die het bedrijf over zijn Android-telefoons heenlegt.
0 Responses