Overnamegeruchten rondom MobistarBron : GSM Helpdesk
Schrijver : Tim Wijkman

Momenteel gaan er overnamegeruchten rondom de Belgische telecomaanbieder Mobistar. Het bedrijf zou een overnameprooi zijn voor internetbedrijf Telenet of telecom-medespeler Base.

In België wordt druk gespeculeerd over overnamegeruchten rondom Mobistar. De Belgische mobiele aanbieder zou prooi zijn van de Belgische internetaanbieder Telenet, die tevens interesse zou hebben om de markt voor mobiele telefonie te gaan betreden, of van branchegenoot Base, eveneens aanbieder van mobiele telefonie in België.

De overnamegeruchten werden de wereld in geholpen door Gervais Pellissier, Financiëel Directeur bij France Telecom, die 51 procent van de aandelen Mobistar bezit. Tegenover Reuters verklaarde Pellissier fusiemogelijkheden te zien in Zwitserland, Portugal en België, waarbij de activiteiten in België door Mobistar worden vertegenwoordigd.
Op de beurzen stegen de aandelen Telenet en Mobistar onmiddelijk nadat het nieuws de wereld in werd gebracht. Een fusie tussen Telenet en Mobistar wordt als meest relevant gezien. Telenet en Mobistar werken alreeds grondig samen als het gaat om het gebruik maken van elkaars netwerk. Telenet biedt via het netwerk van Mobistar mobiele diensten aan, Mobistar gebruikt het vaste netwerk van Telenet weer op haar beurt om mobiel internet aan te kunnen bieden.

Ook de Belgische aanbieder van mobiele telefonie "Base" zou interesse hebben in een fusie of overname van Mobistar. Wanneer Base en Mobistar zouden fuseren zouden er op de Belgische markt momenteel nog maar twee spelers met een fysiek mobiel netwerk overblijven. Wel zouden Base en Mobistar samen een marktaandeel van 56 procent in Belgie verwerven en zouden daarmee Proximus, het dochterbedrijf van Belgacom, het nakijken geven.
0 Responses