Nokia werkt aan vertaalcameraNokia werkt momenteel aan een nieuwe service waarmee ze de consument in staat stelt direct teksten te vertalen door er simpelweg een foto van te maken. Erg handig als je een weekje in Swahili bent.

Nokia's Research and Development afdeling heeft het er maar druk mee. Op het moment zijn ze een handige applicatie aan het ontwikkelen waarmee je je eigen vertaalmachine op zak zult hebben, gewoon door een Nokia smartphone met uitgebreide camera in je broekzak mee te nemen. Ben je niet zo sterk in het spreken van Mandarijns, Swahilisch, Timboektoe of Papiamento, maar wil je toch lekker ver op vakantie? Dan zou deze nieuwe feature van Nokia wel eens goed van pas kunnen komen.

Door het gebruik van een geavanceerde camera, gecombineerd met een extra stukje software, zal het mogelijk zijn een foto te maken van een tekst die je niet begrijpt. De software van je Nokia smartphone zal vervolgens de tekst die zichtbaar is op de foto vertalen naar je moerstaal.

Voordat we deze functie daadwerkelijk geïmplementeerd zullen terugvinden in Nokia smartphones zullen we nog wel even moeten wachten. Het is echter wel interessant om te zien wat er omgaat in de hoofden van Nokia's bollebozen op de onderzoek- en ontwikkelingsafdeling.

Org artikel op : GSM Helpdesk
Schrijfster : Willeke de Haas
0 Responses