Vodafone staat VoIP toeVodafone gaat Voice-Over-IP (VoIP) via zijn mobiele netwerk toestaan. Alleen moeten gebruikers daar wel fiks voor gaan betalen.

Met de dienst Zorgeloos Internet Totaal BloX staat de mobiele operator toe dat eindgebruikers via VoIP bellen en daarbij gebruikmaken van het mobiele datanetwerk van Vodafone. Hiervoor wordt wel een meerprijs berekend bij het mobiele abonnement van Vodafone dat wordt gebruikt. De maandprijzen van dit meerprijs-abonnement variëren tussen de 34,50 euro voor een Basis 12,50-abonnement, tot 14,50 voor een Basis 150-abonnement. De gebruikte mobiele internetverbinding heeft, afhankelijk van het gebruikte toestel, een downloadsnelheid tot 3,6 Mbps en een uploadsnelheid tot 384 Kbps.

Compensatie
Met de het meerprijsabonnement probeert de operator de belminuten te compenseren die het verliest wanneer gebruikers via VoIP bellen. Bij al zijn mobiele internetabonnementen stelt de operator nadrukkelijk als voorwaarde dat de dienst niet mag worden gebruikt voor VoIP-diensten. Het gebruik van VoIP-diensten via mobiel internet staat al geruime tijd ter discussie. Mobiele operators kunnen hierdoor inkomsten uit belminuten verliezen. Wanneer bellers hun meest gebelde nummers alleen via VoIP bellen, dan kunnen mobiele operators ook hun termination fees achteruit zien gaan. De nieuwe dienst is per direct beschikbaar.

Org artikel : Telecommagazine
0 Responses