Nokia's Booklet 3G is vanaf eind oktober verkrijgbaarDe netbook met aluminium behuizing die Nokia in augustus aankondigde, zal vanaf 22 oktober in Duitsland verkrijgbaar zijn. De Booklet 3G zal op afbetaling en met een 3g-abonnement van O2 verkocht worden.

Bij de introductie van de Booklet 3G werd gespeculeerd dat de netbook in combinatie met een 3g-abonnement verkocht zou worden, en dus net als mobieltjes op afbetaling gekocht zou worden. Tijdens het Nokia World-event bleek dat de netbook in de losse verkoop bijna zevenhonderd euro zou kosten, maar de eerste Duitse verkoper van de Booklet tracht de pijn te verzachten door de aanschafprijs van de Booklet 3G in termijnen te laten aflossen.

Vanaf 22 oktober kunnen Duitsers de aluminium netbook na een aanbetaling van 249 euro mee naar huis nemen. Maandelijks dient dan echter nog twintig euro afgelost te worden gedurende een looptijd van twee jaar. Daarmee komt de aanschafprijs op een totaal van 729 euro. Het aanbevolen data-abonnement van 25 euro per maand, dat recht geeft op onbeperkt internetgebruik via het O2-netwerk, is optioneel.

Voor het totaalbedrag van 729 euro, of 699 euro wanneer niet op afbetaling wordt gekocht, krijgt de O2-klant een in aluminium gevat netbook met daarin een Atom Z530-processor. Naast de 10"-display kan de Booklet 3G van de hdmi-uitgang gebruik maken om beelden aan de gebruiker voor te schotelen. Een 120GB harde schijf, wifi en gps ronden de featureset af. Als besturingssysteem heeft Nokia voor Windows 7 gekozen, dat eveneens op 22 oktober uitkomt.

Bron : Tweakers
Schrijver : Willem de Moor
0 Responses