Toekomstige HTC's krijgen geen Extusb-aansluiting meerHTC-smartphones zullen binnen afzienbare tijd niet meer worden uitgerust met HTC's eigen Extusb-aansluiting. In plaats daarvan krijgen toekomstige modellen een micro-usb-aansluiting voor data en een 3,5mm-uitgang voor audio.

ExtUSBDe Extusb-aansluiting moet verdwijnen, omdat per 2012 micro-usb in Europa de standaard wordt voor het laden van mobieltjes en smartphones. HTC gebruikt zijn Extusb-aansluiting echter voor meerdere zaken: opladen en dataverbindingen tussen een desktopsysteem en de smartphone. Het aansluiten van de headset gaat op veel HTC-modellen ook via de Extusb-aansluiting. De modellen met zo'n aansluiting zijn onder meer de HTC Magic, T-Mobile G1, Touch Diamond2 en Pro2.

De audiofunctie van Extusb wordt overgenomen door een 3,5mm-uitgang, bevestigt HTC Benelux-directeur Mark Moons tegenover Tweakers.net. Data-overdracht en laden gaat gebeuren via micro-usb. Het is onbekend vanaf welke datum HTC-modellen met micro-usb worden uitgerust. Veel nieuwe modellen hebben al 3,5mm-uitgangen, zoals de Touch HD, Hero en HD2.

Bron : Tweakers.net
Schrijver : Arnoud Wokke
0 Responses