'Microsoft brengt Zune-software naar iPhone'



Microsoft zou van plan zijn om de muziekdiensten van de Zune voor de iPhone te lanceren. Eerder bevestigde Microsoft CEO Steve Ballmer al dat het bedrijf van plan is om de Zune-software voor Windows Mobile uit te brengen.

Microsoft lijkt zich met het Zune-platform steeds meer te focussen op de diensten achter de draagbare mediaspeler zelf. Eerder vertelde Microsoft CEO Steve Ballmer al dat het bedrijf plannen heeft om de Zune-software Windows Mobile te brengen. Nu gaan er ook geruchten dat Microsoft de Zune-services voor de iPhone en iPod touch uit wil brengen. Als dit de waarheid blijkt te zijn dan lijken de dagen voor de Zune-mediaspeler geteld. De Zune HD zou de concurrentie aan moeten gaan met de iPod touch, maar met het lanceren van de Zune-services voor Apple's smartphones en mediaspelers lijkt Microsoft het bijltje er bij neer te gooien. Een medewerker van Microsoft zou zelfs gezegd hebben dat Zune een audio- en video-service van Microsoft is. Hiermee lijkt het vrij zeker dat het Zune-platform als dienst verder gaat, in plaats van als mediaspeler.

Of de software op de iPhone uitgebracht kan worden lijkt allerminst zeker. Apple zou hiervoor eerst toestemming moeten geven. Aangezien de Zune-winkel downloads voor audio en video biedt, is het een concurrent voor de iTunes Store. Het lijkt daarmee onwaarschijnlijk dat de Zune-software naar de iPhone komt. Er is tevens nog niets officieels aangekondigd. Microsoft zou overigens eerst nog de Xbox geschikt willen maken voor de Zune-software.

Org. artikel : All About Phones
Geschreven door : Bauke Schievink
0 Responses