Vermogen aan telefoons in keukenlaLukt het niet meer om je mobiele telefoon te verkopen via een site als Marktplaats en dus nu ongebruikt rondzwerft? Dan bent u niet de enige. Voor miljoenen euro's liggen er telefoons in de keukenla.

Sommige mensen willen om de zoveel tijd een nieuwe mobiele telefoon, omdat dat nieuwe toestel nét een betere camera heeft of toch nog uitgevoerd is in nét een leukere kleur. Maar wat doen we met onze oude toestellen?Die liggen wellicht in de keukenla, of op zolder tussen stof te vangen...

Bekend verhaal? Dat zou zomaar eens kunnen, er liggen alleen al in Nederland vele duizenden mobiele telefoons in de keukenla die samen een bedrag van tussen de 30 en 40 miljoen euro vertegenwoordigen. Het Britse bedrijf Zonzoo wil daar verandering in brengen.

Via Zonzoo kunt u een mobiele telefoon verkopen, maar u hoeft niet te wachten op een koper, die er misschien niet eens komt. Het bedrijf stuurt namelijk een gefrankeerde envelop naar de verkoper, waarmee het toestel opgestuurd kan worden naar het bedrijf. Het bedrijf controleert of de gegeven informatie klopt en stort het geld op de rekening.

Veel zal het verkopen van een mobiele telefoon niet opleveren, een Apple iPhone 3GS met 32 GB levert (maar) € 216.10 op. Een Nokia N97 die los in de winkels bijna 600 euro kost, levert bij Zonzoo slechts € 186.60 op. Volgens het bedrijf geven hun vijf procent per verkocht toestel aan het goede doel. Het toestel dat de verkoper heeft verkocht, gaat vervolgens naar een derde wereld land, zoals Azië of Afrika. Via de website kan ook worden berekend hoeveel een toestel nog waard is.

Bron : GSM Helpdesk
Schrijver : Stefan Hage
0 Responses