Apple staat VoIP over 3G op de iPhone niet toe

Een maand geleden kondigde AT&T met veel trots aan dat het VoIP via 3G op mobiele toestellen voortaan officieel toestaat. Dit tot groot genoegen van waakhond FCC, die de blokkering van VoIP over 3G maar niks vond. Hierdoor werd het door AT&T officieel goedgekeurd om met iPhone-apps als Skype overal waar 3G dekking is gratis bellen. Toch is er in de App Store nog geen enkele app te vinden die 'VoIPen' met een 3G-verbinding mogelijk maakt.

Vandaag blijkt waarom dit het geval is. Het is niet AT&T, maar Apple die VoIP via 3G-apps niet toestaat in de App Store. Volgens een woordvoerder van IM-programma Nimbuzz werd hun iPhone-app waarmee VoIP over 3G mogelijk is niet toegelaten tot de App Store. Aangezien ook de makers van Skype direct enthousiast waren over VoIP via 3G op de iPhone, en er verder geen enkele app in de App Store te vinden is die deze functie wel heeft, laat het zich raden dat de makers van Nimbuzz niet de enigen zijn geweest die een afwijzing hebben gekregen voor hun VoIP via 3G-app.

De verwachting was dat T-Mobile Nederland ook geen problemen zou hebben met VoIP gesprekken via 3G, en dat dit bedrijf snel het voorbeeld van AT&T zou volgen. Hierdoor zouden ook wij Nederlanders snel via 3G kunnen 'VoIPen' op de iPhone. Zolang Apple hier echter een stokje voor steekt, zal het bij geen enkele provider mogelijk zijn om VoIP via 3G op de iPhone te gebruiken... Waar blijft de FCC?

Org Artikel : One More Thing
Auteur : Siebren Verhoef
0 Responses