Samsung dumpt Symbian, laat Windows Mobile grotendeels vallen

Volgens nieuwe geruchten zal Samsung de komende jaren een aantal significante veranderingen in haar OS-portefuille aanbrengen. Symbian zal verdwijnen en Windows Mobile zal grotendeels verdwijnen volgens een analist.

Het is een roerige tijd in de OS-markt en dat werd eerder vandaag ook al duidelijk toen duidelijk werd dat Samsung een nieuw eigen besturingssysteem op de markt zal gaan brengen. Dat brengt natuurlijk vanzelfsprekend veranderingen voor de OS-portefuille van Samsung met zich mee en een analist van HMC Investment Securities, Greg Noh, claimt te weten hoe dat eruit zal gaan zien. De belangrijkste verandering is dat Symbian in 2010 totaal zal verdwijnen uit het portfolio van Samsung. Dat is natuurlijk erg aannemelijk aangezien de eigenaar van Symbian, Nokia, dat platform ook naar de onderkant van de markt schiet.

Grote winnaar in het geheel is, zoals we tegenwoordig vaker zien, Google. Het Android-platform zal volgens Noh ongeveer 30% van Samsung's smartphones bevolken in 2010 en dat zal de jaren daarna ongeveer zo blijven. Ook niet verwonderlijk aangezien de vraag naar Android steeds verder stijgt en het platform nog steeds veel potentiële verbeteringen kan ondergaan.

Verliezer is ook hier Microsoft, wat erg slecht nieuws is voor Windows Mobile aangezien het platform het binnenkort bijna alleen nog maar moet hebben van HTC, dat onlangs vertelde dat het weer wat beter ging met het platform binnen het bedrijf. Windows Mobile zal niet helemaal verdwijnen uit Samsung's portfolio, maar het zal wel steeds verder afgebouwd worden.

Bada, waar we het eerder vandaag al over hadden, zal op lange termijn het grootste deel van Samsung's smartphone-assortiment in beslag gaan nemen. De eerste Bada-telefoons worden in 2010 verwacht.



Org Artikel : All About Phones
Auteur : Dominick Viëtor
0 Responses