iPhone: SeeThruWeb: Veilig lopen en internetten?

Met je iPhone heb je de mogelijkheid om bijna altijd en overal on-line te zijn. Toch kan deze mobiele manier van internetten de nodige gevaren met zich meebrengen. Het kan zijn dat je zo opgaat in het lezen van dat ene interessante artikel dat je vergeet op te letten en een drempel of, erger nog, een trap over het hoofd ziet. Ontwikkelaar JCLM-software denkt een passende oplossing voor dit probleem gevonden te hebben en lanceert de applicatie SeeThruWeb. Met deze applicatie kun je, volgens de ontwikkelaar, veilig lopen en internetten tegelijk.

SeeThruWeb is een webbrowser die gebruik maakt van de camera-applicatie van de iPhone. De bezochte webpagina wordt transparant weergegeven waardoor ook het camerabeeld zichtbaar is. In theorie zou dat dus best eens kunnen werken, in de prakrijk loopt het echter helaas anders af. Zo op het eerste oog lijkt het camerabeeld inderdaad een veilige manier om nergens tegenaan te lopen tijdens het internetten, echter als je een webpagina leest focust je oog zich op de inhoud van die webpagina waardoor je het camerabeeld niet tot nauwlijks meer waarneemt. Richt je je blik juist wel op het camerabeeld dan zul je de inhoud van de bezochte webpagina nauwlijks meer kunnen lezen. Daarnaast is SeeThruWeb een stand-alone applicatie die dus geen gebruik kan maken van de bookmarks die je in Safari hebt opgeslagen waardoor je die opnieuw moet invoeren.

Al met al niet een echt nuttige applicatie, maar meer een leuke gimmick zoals het eerder verschenen Tweet’n Walk. SeeThruWeb is tijdelijk gratis te downloaden in de AppStore.Org Artikel : Postbus31 Techblog
Auteur : Jeroen Oosterhof
0 Responses