Bètaprogramma Windows Mobile 7 begint in februari 2010

Volgens bronnen dicht bij Microsoft is de producent van plan om in februari volgend jaar te beginnen met het bètaprogramma van zijn nieuwe Windows Mobile 7 besturingssysteem voor oem-partners. De uiteindelijke versie van het OS zou in het derde kwartaal van 2010 worden uitgebracht.

Volgens ZDNet zal Microsoft begin volgend jaar beginnen met het uitleveren van de eerste Windows Mobile 7-roms. De softwaregigant zou druk bezig zijn met het nieuwe OS en volgens de bronnen is het OS nu weer op schema om een jaar na Windows Mobile 6.5, rond dezelfde periode van het jaar, uit te komen. Windows Mobile 6.5 werd afgelopen februari aangekondigd door Microsoft en werd begin vorige maand officieel vrijgegeven aan het grote publiek. Inmiddels is duidelijk dat Windows Mobile 7 naar verwachting in februari 2010 aangekondigd wordt en rond oktober volgend jaar de schappen zal bereiken.

Volgens de bronnen waarop ZDNet zich baseert zal Microsoft in februari de eerste roms vrijgeven aan zijn oem-partners zoals HTC, Samsung, Sony Ericsson en Acer. De kans is groot dat niet veel later de eerste rom uitlekt aangezien de huidige builds van roms via dergelijke partners vaak hun weg vinden naar XDA-Developers. Microsoft heeft het bètaprogramma onder de mysterieuze naam Maldives ondergebracht en de geruchten gaan dat het Windows Mobile-team flink uitgebreid is om weer bovenop de teleurstelling van Windows Mobile 6.5 en uiteraard het daarbij behorende krimpende marktaandeel te komen. De eerste screenshots van Windows Mobile 7 en daarbij behorende informatie zou inmiddels al uitgelekt zijn.

Org Artikel : All About Phones
Auteur : Danijel Dercksen
0 Responses