Eerste GPS navigatie oplossing in de Windows Mobile Marketplace

GPS navigatie voor je Windows Phone is natuurlijk niets nieuws. Wel interessant dat nu de eerste navigatie oplossing ook via de Windows Mobile Marketplace te koop is wel nog met een paar beperkingen.

De applicatie winkel heeft een limiet van 10Mb en dan wordt het natuurlijk lastig om een navigatieoplossing aan te bieden. De kaarten van een gemiddelde navigatie oplossingen zijn toch al snel een paar honder Mb. De enige optie is dan ook om de route live te downloaden of om de applicatie in de Marketplace aan te bieden en het kaartmateriaal seperaat als download beschikbaar te stellen.

Applicatie via Marketplace, kaarten los downloaden

Dit is dan ook de werkwijze die Urban Horizon ontwikkeld door Novlum gebruikt. De software is wel nog alleen geschikt om te navigeren in de VS en Canada en we moeten dus nog wachten op de eerste navigatie oplossing die ook in Europe gebruikt kan worden.

Naast het feit dat het wel wat onhandig is om de kaarten te downloaden is er nog een klein minpuntje. De dienst die ze bieden om te kunnen navigeren is namelijk voor 1 jaar geldig en dan moet je opnieuw de portemonnee trekken. De kosten zijn maar beperkt namelijk 19,99 USD maar toch iets om rekening mee te houden. We wachten dan ook af hoe zich dit gaat ontwikkelen en of we ook de Navigon en tomtom oplossingen wellicht nog gaan zien in de Marketplace.Org Artikel : Mobilyz
Auteur : Roel
0 Responses