Tweede ronde Android Developers Challenge begonnen

De competitie voor de beste Android-applicatie is inmiddels in de tweede ronde aanbeland. In deze ronde zijn een tweehonderdtal applicaties overgebleven. Net zoals in de vorige ronde kan er weer gestemd worden op apps.

De eerste ronde van de Android Developers Challenge, of ADC, heeft tot nu toe maar weinig publiciteit opgeleverd. Volgens critici kwam dit doordat iedereen mee kon doen, en er daardoor teveel nutteloze applicaties mee hebben gedaan. In de tweede ronde is de opzet wat anders. Google heeft een mail gestuurd naar 200 ontwikkelaars die geselecteerd zijn om door te gaan naar de tweede ronde. Op deze 200 applicaties kan weer gestemd worden zolang de ronde duurt. Doordat het aantal applicaties nu te overzien is, hoopt Google op meer belangstelling van testers.

Wie mee wil doen kan de ADC-app downloaden. Android-gebruikers kunnen de QR-code onderaan deze nieuwspost scannen om de applicatie direct te downloaden. Wie het overzicht van de applicaties die meedoen wil zien kan terecht op de site van Google, waar een lijst gepubliceerd is. De tweede ronde duurt net zo lang totdat er genoeg stemmen binnen zijn gekomen, aldus Google.



Org Artikel : All About Phones
Auteur : Bauke Schievink
0 Responses