Google Street View fors uitgebreid

Grote delen van Nederland zijn sinds afgelopen nacht ook te bekijken via Google Street View. In maart van dit jaar werden Groningen, Amsterdam en Rotterdam al in Street View geplaatst.

Sinds afgelopen nacht zijn grote delen van Nederland in Google Street View te bekijken. Geheel midden Nederland in het vierkant tussen Purmerend, Deventer, Venlo en Bergen op Zoom zijn in Google Street View te bekijkien. Ook is de Street View dekking in Noord Nederland uitgebreid. Tot voor kort was in Noord Nederland alleen Groningen in Street View te bekijken, nu is geheel Noord Nederland boven de lijn Sneek door Street View in kaart gebracht. In maart van dit jaar zette Google de regio's Rotterdam, Amsterdam en Groningen al in Google Street View online.

Met de uitbreiding is Street View nu ook beschikbaar voor steden als Dordrecht, Bergen Op Zoom, Breda, Tilburg, Eindhoven, 's Hertogenbosch, Utrecht, Nijmegen, Apeldoorn, Amersfoort en Leeuwarden. Binnen circa 1 jaar is het de bedoeling dat geheel Nederland middels Street View in kaart is gebracht.

De foto's die voor Street View afgelopen nacht geplaatst zijn, zijn vrij recent gemaakt. Een deel is tijdens zonnige februaridagen gemaakt begin dit jaar, een ander deel is in juni van dit jaar geschoten. In sommige delen van het land zijn overlappen tussen de twee fotomomenten zichtbaar, waardoor van het één op het andere moment vanuit een winter in een zomerlandschap 'gereden' wordt.

Navigatie
Google is naarstig bezig grote delen van de wereld middels Street View te fotograferen. Zeer waarschijnlijk is dit een opstap naar het ontwikkelen van een eigen navigatiesysteem. Naar verwachting zal Google op termijn met een navigatiesysteem gaan komen die ondermeer de Google Street View foto's gebruikt in plaats van de standaard '3D kaartnavigatie' zoals we die nu bijvoorbeeld kennen uit de TomTom.

Street View op de mobiele telefoon
Mobiele telefoons die uitgerust zijn met een digitaal kompas en GPS ontvanger zijn ook geschikt om te gebruiken in combinatie met Google Street View. Middels het digitale kompas wordt de 'kijkrichting' bepaald en de GPS ontvanger bepaald de exacte locatie, waardoor het mogelijk wordt op de telefoon zeer nauwkeurig te navigeren door een bepaald gebied. Ondermeer de Apple iPhone 3GS, HTC Hero, Samsung Galaxy, T-Mobile G1 en de HTC Magic zijn hiervoor geschikt.


Grote delen van Nederland nu in Google Street View zichtbaar

Org Artikel : GSM Helpdesk
Auteur : Tim Wijkman
0 Responses