iPhone is winstgevender dan alle Nokia toestellen samen

Hoewel Nokia nog steeds de mobiele telefoon-fabrikant is met wereldwijd het hoogste marktaandeel, maakt Apple met de iPhone meer winst dan Nokia met hun mobiele toestellen. Want hoewel de winst van Nokia het derde kwartaal van dit jaar uitkwam op $1,1 miljard, deed Apple het met een winst van $1,6 miljard op de iPhone nog beter. Apple is hiermee de meest winstgevende producent van mobiele telefoons wereldwijd.

Een beetje opvallend is dit wel, aangezien Nokia veel meer verschillende toestellen verkoopt, die zich allemaal richten op een ander segment van de markt. Zo biedt Nokia niet alleen duurdere toestellen aan die moeten concurreren met de iPhones en de Blackberry's van deze tijd, maar brengt het bedrijf ook goedkope toestellen uit voor in pre-paid-pakketjes.

Nokia heeft veel last van het steeds groter wordende aanbod van toestellen met Google's Andoid, en andere duurdere smartphones. Ondanks dat Nokia niet meer de meest winstgevende fabrikant van mobiele toestellen is, heeft het bedrijf nog steeds een marktaandeel van van 37,9%. Ook verkochten ze het in het derde kwartaal 16,4 miljoen toestellen.

Org Artikel : OneMoreThing
Auteur : Siebren Verhoef
0 Responses