RIM kondigt OpenGL-support aan

De maker van Blackberry-telefoons, RIM, heeft aangekondigd dat het Blackberry-OS ondersteuning voor OpenGL ES gaat krijgen. Dit houdt min of meer in dat de grafische mogelijkheden op Blackberry-toestellen flink vooruit gaan.

OpenGL is een hippe term in de smartphone-wereld. Nadat de iPhone de toon gezet had voor grafische pracht en praal wilde de rest ook meedoen. OpenGL is een standaard voor het weergeven van beeld op een scherm. Door deze opensourcestandaard te ondersteunen kunnen de grafische prestaties flink opgeschroefd worden. Tegenwoordig heeft ook het Android-besturingssysteem ondersteuning voor deze standaard. RIM, de maker van de Blackberry, heeft nu ook aangekondigd mee te willen doen in de strijd. Door middel van het ondersteunen van OpenGL ES, de versie van OpenGL voor embedded systemen, wil de fabrikant er voor zorgen dat de content die op een Blackberry gebruikt kan worden aantrekkelijker voor het oog wordt.

Tevens werd aangekondigd dat er een zogenaamde 'GUI builder' beschikbaar komt. Ontwikkelaars met kennis van Java kunnen hiermee gemakkelijker gebruikersinterfaces maken voor applicaties op Blackberry-toestellen. Tevens kan er met BlackBerry Theme Studio 5 gesleuteld worden aan themes. Al met al heeft RIM duidelijk laten zien dat het zich wil focussen op de uitstraling van de Blackberry's. De toestellen van RIM worden vaak gezien als zakelijke toestellen. Het is mogelijk dat RIM dit imago iets wil veranderen om ook de mainstream consument te prikkelen om een Blackberry te kopen.

Org Artikel : All About Phones
Auteur : Bauke Schievink
0 Responses