Sony Ericsson kondigt Pureness aan

Eigenlijk is dit de tweede keer dat Sony Ericsson de Xperia Pureness aankondigt, maar de vorige keer maakte het merk nog niet alle specificaties bekend. Vandaag geeft de Pureness zich volledig bloot.

Begin september kondigde Sony Ericsson aan in november de Xperia Pureness aan te gaan kondigen. Veel was er nog niet bekend over het toestel, althans niet als het gaat om inhoudelijke specificaties, maar wel wisten we al dat dit het eerste toestel zou zijn met een transparant beeldscherm. Vandaag vond dan toch de uiteindelijke aankondiging van de Sony Ericsson Xperia Pureness plaats, compleet met een lijst specificaties.Met de Sony Ericsson Xperia Pureness maakt Sony Ericsson niet alleen een designstatement die je - net als een goed kunstwerk - moet leren waarderen, maar gaat Sony Ericsson ook terug naar de puurheid van een mobiele telefoon, geïnspireerd op de zuiverheid van water. In deze exclusieve preview neem ik je mee in de wereld van de Sony Ericsson Xperia Pureness en krijg je het verhaal te horen over een telefoon die pas eind dit jaar zeer exclusief en kleinschalig verkocht zal gaan worden...Het beeldscherm maakt de Sony Ericsson Xperia Pureness het meest bijzonder. De Xperia Pureness is de eerste mobiele telefoon met een beeldscherm waar je dwars doorheen kunt kijken. Tijdens het gebruik van het toestel is de telefoon onderdeel van je wereld, je kunt de rest van de wereld letterlijk door het beeldscherm zien.Er zijn momenten dat je als gebruiker van een mobiele telefoon even geen behoefte hebt om bezig te zijn, even de wereld om je heen wil vergeten en je even terug wilt trekken. Dat zijn ook de momenten waarop de telefoon weggelegd wordt en tot rust komt. De Xperia Pureness symboliseert dit gevoel door het beeldscherm 'ondoorzichtig' te maken, alsof je van de rest van de wereld wordt afgesloten. Het beeldscherm dat kort daarvoor nog doorzichtig was geweest is veranderd in een ondoorzichtig beeldscherm waar 'melkglas' voor lijkt te hangen...De Sony Ericsson Xperia Pureness heeft naast een bijzonder beeldscherm ook een uitgesproken vormgeving. Het toestel kent zeer strakke lijnen, een uitgesproken design maar toch is de Sony Ericsson handtekening duidelijk in het toestel aanwezig. Getuigen daarvan zijn bijvoorbeeld de drie knopjes net onder het beeldscherm die op veel andere Sony Ericsson toestellen terug te vinden zijn.

Wanneer de telefoon in standby staat, zijn wel de contouren van de toetsen zichtbaar, maar de toetsen zelf niet. De toetsen zelf komen pas tot leven als de telefoon uit standby gehaald wordt. Dwars door de toetsen die tot dat moment geheel zwart hadden geleken, worden van boven naar beneden de cijfers en tekens van de toetsen zichtbaar.Sony Ericsson bewijst dat je een telefoon uniek kunt maken door te spelen met hele alledaagse dingen. De volumetoetsen op de Xperia Pureness zijn daar een mooi voorbeeld van. Standaard zitten de volumetoetsen aan de linker- of rechterkant van een mobiele telefoon. Maar waarom niet gewoon aan beide kanten zodat je met een knopje aan de rechterzijde het volume kunt verhogen en met een knop aan de linkerkant het volume kunt verlagen?Wie de rechterzijde van de Sony Ericsson Xperia Pureness goed bekijkt zal stuiten op een 'geheim' klepje. Je zou verwachten dat hierachter misschien de ingang voor een geheugenkaartje zou zitten, maar zodra het klepje geopend wordt, wordt zichtbaar dat hierachter het simkaartslot verstopt zit. Overigens, een juicy detail is wel dat de Sony Ericsson Xperia Pureness ook beschikt over een MicroSD geheugenkaartslot die elders in het toestel op een voor ons nog niet ontdekte plek verstopt zit...Aan de linkerzijde van het toestel vallen twee dingen op. Op de eerste plaats natuurlijk de helft van de volumetoetsen, de volumetoets om het geluidsniveau te verlagen, maar ook de in/uitgang voor de lader, headset en datakabel.Aan de achterkant van een mobiele telefoon zouden we tegenwoordig een camera verwachten. Hoewel je vanaf de achterkant dwars door het beeldscherm kunt kijken en dus inderdaad de wereld om je heen kunt zien, heeft de Sony Ericsson Xperia Pureness geen camera. Zoals de naam al aangeeft is de Xperia Pureness een zeer pure telefoon. Erg leuk is natuurlijk wel om het beeldscherm eens in omgedraaide vorm te zien, om in spiegelbeeld te kunnen zien wat er aan de andere kant van het beeldscherm gebeurt...De Sony Ericsson Xperia Pureness grijpt terug naar de tijd dat de mobiele telefoon nog puur en alleen een apparaat was waarmee we konden bellen en sms'en. Dat de tijd echter niet stil heeft gestaan is zichtbaar aan diverse details. In het toestel is een monochroom beeldscherm geplaatst met een hoge resolutie. Door de hoge resolutie is het mogelijk om zelfs afbeeldingen te tonen, zij het in 'zwart-wit'.

Omdat de Xperia Pureness 'puur' is gebouwd voor bellen en sms'en, is vanuit deze visie ook goed gekeken naar gebruiksgemak. Het typen van een berichtje of een telefoonnummer is op de toetsen geen probleem. Andere design-telefoons willen gebruiksgemak nog wel eens uit het oog verliezen.Ondanks dat de Pureness is gefocust op de puurheid van een mobiele telefoon, biedt het toestel natuurlijk ook wel wat moderne gemakken. Zo mag op een moderne telefoon een muziekspeler natuurlijk niet ontbreken. Zelfs ondanks het monochrome beeldscherm weet de Pureness ook album-art weer te geven. Naast een muziekspeler is, zoals we van Sony Ericsson gewend zijn, ook een FM radio met RDS ontvanger aanwezig.

Een ander modern technisch snufje die terug te vinden is in de Xperia Pureness is haar UMTS en HSDPA ontvanger, zodat met het toestel van snelle internet verbindingen gemaakt kan worden. Hoewel op het toestel natuurlijk ook van internet gebruik gemaakt kan worden, is daarvoor het beeldscherm wellicht wat minder geschikt. Snelle dataverbindingen komen daarom ook het meest tot zijn recht bij afhandeling van e-mail, downloaden van muziek of wanner de telefoon als modem aan een laptop wordt gebruikt.Het hoofdmenu van de Sony Ericsson Xperia Pureness laat eveneens oude tijden herleven. Grote iconen in een 'ouderwets-modern' menu wijzen de weg door de telefoon. Onder het kopje 'Entertainment' zijn eveneens wat moderne snufjes te vinden, zoals het befaamde "TrackID" waarmee gegevens over muziek op te vragen zijn. Ook internet en games zijn in dit menu te vinden.Net als alle Sony Ericsson toestellen beschikt de Xperia Pureness natuurlijk ook over een uitgebreide en overzichtelijke agenda. Hoewel de agenda naast bellen en sms'en wellicht de meest gebruikte functie is in een mobiele telefoon, blijft deze vaak onderbelicht. De agenda op de Xperia Pureness is overzichtelijk en functioneel en niet onbelangrijk ook onbeperkt in het opslaan van afspraken, vergaderingen, verjaardagen of andere belangrijke gebeurtenissen.

Verkrijgbaarheid
De Sony Ericsson Xperia Pureness is niet een toestel dat in elke telecomwinkel te koop zal zijn. Sony Ericsson zal het toestel gaan distribueren via slechts een paar exclusieve winkels in de belangrijkste steden in de wereld... Wil je een e-mailtje ontvangen zodra we de Sony Ericsson Xperia Pureness ergens in de winkels hebben gespot?

Org Artikel : GSM Helpdesk
Auteur : Willeke de Haas
0 Responses