HTC overweegt de netbookmarkt te betredenHTC wil graag een netbook op de markt brengen. De enige reden waarom dat nog niet gebeurd is, is dat het bedrijf een model wil introduceren dat duidelijk afwijkt van het klassieke netbook-concept, zo stelt HTC-topman Peter Chou.

In 2007 bracht HTC al de Shift uit: een slider-umpc met qwerty-toetsenbord die Windows Vista draaide. Toen de netbook-verkoop daarna op stoom begon te komen was de verwachting dat het bedrijf deze lucratieve markt zou gaan betreden, maar dat bleek niet het geval. Toch is de kans groot dat dit alsnog gaat gebeuren, blijkt uit uitlatingen van ceo Peter Chou van HTC tegenover Cnet Asia. "We bekijken de categorie aandachtig en onderzoeken hoe we er deel van kunnen uitmaken", sprak Chou.

De enige reden waarom er nog geen HTC-netbook bestaat, is volgens de HTC-topman dat hij wil dat zo'n product 'uniek' is. Hij wil niet de, in de woorden van de ceo, zoveelste 'ik-ook-netbook', die wat specificaties en ontwerp niet of nauwelijks afwijkt van de exemplaren van de concurrentie. Eerder liet HTC al weten zich voor de notebook-markt te interesseren, maar toen verklaarde het bedrijf dat het manco van netbooks was dat ze 'niet zo krachtig als pc's en niet zo compact als smartphones' waren. HTC is niet de enige mobieltjesfabrikant die zich op de netbookmarkt wil wagen. Eind augustus kondigde Nokia zijn eerste netbook aan, de BookLet 3G.

Org artikel : Tweakers
Auteur : Olaf van Miltenburg
0 Responses