BlackBerry straks concurrent voor de iPhone op gaming vlak?

BlackBerry beweegt meer en meer richting multimedia en dan mogen games niet ontbreken. Tot op heden waren de spelletjes voor de BlackBerry echter nog totaal geen match voor wat er mogelijk is voor op bijvoorbeeld de iPhone. Hier gaat echter verandering in komen.

Op de blackberry Developer conferentie zijn er pas 3 games getoond die geschikt zijn voor de Storm2 en gebruik maken van OpenGL. OpenGL is de standaard voor High Performance graphics en moet dus mogelijkheden bieden voor het blackberry platform om mooiere spellen te kunnen ontwikkelen.

Een van de 3 spellen die getoond werden was Need for Speed: Shift gemaakt door EA. EA is een gigantisch bedrijf dat al veel ervaring heeft met het ontwikkelen van games en dat was dan ook te zien. De andere spellen zijn ontwikkeld door Concrete die PBA Bowling heeft ontwikkeld en de laatste is Sega die Super Monkey Ball geschikt heeft gemaakt voor de Storm2. Grappig detail is dat deze game natuurlijk destijds bij de iPhone breed uitgemeten is ingezet om hun toestel en de game mogelijkheden te demonstreren.

Drie spellen is natuurlijk wel weinig maar de Storm2 is dan ook pas het eerste toestel dat gebruik maakt van OpenGL en meestal volgen nieuwe toepassingen en games dan ook pas later. EA heeft verder natuurlijk genoeg op de plank liggen dat geschikt kan worden gemaakt voor de Storm2 dus dat zit wel goed. Wel is het gebruik van OpenGL voor kleinere ontwikkelaars wat lastiger en daarvoor heeft RIM ook aangekondigd te komen met hulp voor development. Wat RIM verder nog moet doen is natuurlijk met meer devices komen die OpenGL kunnen gebruiken en dan volgen de ontwikkelingen op dit vlak hopelijk vanzelf. Voordat de games echter die van de iPhone kunnen evenaren denk ik dat er nog wel wat tijd voor nodig is.

Org Artikel : Mobilyz
Auteur : Roel
0 Responses