Steape maakt platform om applicaties om te zetten naar verschillende platformen

Steape heeft een nieuw platform ontwikkeld waarop ontwikkelaars applicaties kunnen bouwen die geschikt zijn voor meerdere platformen. Zo zal de applicatie kunnen lopen op Android, Windows Mobile, iPhone en BlackBerry. Het platform genereert een file speciaal voor een specifiek OS.

Het Nederlandse bedrijf Steape heeft een nieuw platform voor ontwikkelaars gemaakt waarmee je een applicatie kunt ontwikkelen voor meerdere mobiele platformen. Deze online drag and drop-applicatie stelt ontwikkelaars in staat om met een paar basis bouwstenen een applicatie te maken. Ontwikkelaars kunnen vervolgens hun eigen content uploaden naar het platform en deze in hun applicatie verwerken. Volgens Steape moeten ontwikkelaars vooral denken aan zaken zoals plaatjes, bewegende elementen en RSS-feeds. Dankzij Staepe hoeven ontwikkelaars nu niet de applicatie voor elk platform meer geschikt te maken handmatig maar zal de online-applicatie dat voor de ontwikkelaar doen. De ontwikkelaar kan vervolgens een .cab, .sis of een andere file-type downloaden die geschikt is voor een specifiek OS en vervolgens zijn applicatie gemakkelijk installeren.

Momenteel is het platform nog redelijk beperkt in zijn functionaliteit. Zo kun je wel door middel van drag and drop een applicatie in elkaar zetten maar grafisch is het allemaal nog wat beperkt en ook het dynamische element moet nog er in terug gevonden worden. Onduidelijk is ook hoe indrukwekkend de applicaties kunnen worden aangezien de kans klein is dat games door middel van Staepe gemaakt kunnen worden die grafisch hoogstaand zijn. Ook is het onduidelijk hoe Steape om gaat met de specifieke eisen voor elk platform en of de gegenereerde bestanden aan alle eisen van elk platform voldoen. Het idee is in ieder geval erg goed te noemen maar het platform heeft zeker nog werk nog en ondersteuning vanuit ontwikkelaars.

Org Artikel : All About Phones
Auteur : Danijel Dercksen
0 Responses