Nokia werkt aan persoonsherkenning voor mobieltjes

Nokia is bezig met een techniek die persoonsherkenning inbouwt in augmented reality. De software zou daardoor via het camerabeeld personen kunnen herkennen en informatie over die personen kunnen weergeven.

De persoonsherkenning zou moeten werken als augmented reailty, een techniek waarbij op het telefoonscherm aanvullende informatie over het op dat moment opgenomen camerabeeld wordt getoond. Met persoonsherkenning moet het mogelijk zijn om via het camerabeeld personen te herkennen en vervolgens informatie over die persoon weer te geven. Daardoor zou de gebruiker van een Nokia-telefoon de persoon in kwestie makkelijker moeten kunnen herkennen.

De techniek voor persoonsherkenning maakte deel uit van een conceptvideo die getoond werd tijdens een keynote van Nokia-topman Heikki Norta gedurende een tweedaagse conferentie in het Finse Espoo. De demovideo liet ideeën zien waar Nokia aan werkt en hoe dat invloed kan hebben op het gebruik van mobiele apparaten over zes jaar.

In de demovideo wordt ook duidelijk dat Nokia veel toepassingen ziet voor zijn Ovi-diensten, een verzameling services met onder meer e-mail, een kaartenprogramma en backupsoftware. Die bundeling van diensten moet in de toekomst de uitwisseling van data tussen personen makkelijker maken.

In de video is ook hardware te zien, maar daarbij gaat het niet om prototypes. Zo zijn er enkele smartphones te zien die alleen bestaan uit een scherm zonder rand, een kleiner vierkant Nokia-toestel en tablet-achtige hardware. Ook is een toestel te zien met de vorm van de NewChocolate BL40 van LG, die een beeldschermverhouding van 21:9 heeft.

Org Artikel : Tweakers
Auteur : Arnold Wokke
1 Response
  1. Anoniem Says:

    Interessant artikel, ik heb ook een website over de beste smartphone. Bekijk hem hier: http://www.bestesmartphone.eu