XGPS300 en NavAtlas maken gps-navigatie met de iPod touch mogelijk

Dual Electronics heeft een accessoire aangekondigd, waarmee bezitters van een iPod touch kunnen navigeren. Voor $179,99 koop je de GPS Navigation & Battery Cradle XGPS300, die eruit ziet als een gewone reservebatterij zoals de Mophie Juice Pack. De XGPS300 is echter veel meer: er zit een gps-chip, een oplaadbare batterij en versterkte speaker in en je krijgt er ook nog een zuignap voor de autoruit bij, plus een gratis navigatie-applicatie voor op je iPod touch.

De navigatiesoftwrae van NavAtlas bevat momenteel alleen nog de kaarten van de VS en Canada. Toch is het een slim idee, want er zijn nu wereldwijd zo’n 24 miljoen iPod touch-bezitters, die best behoefte hebben om locatiegebaseerde applicaties te gebruiken. Dual Electronics is de eerste die zo’n alles-in-een-oplossing aanbiedt.

De cradle is makkelijk mee te nemen en bevat een batterij die je via de mini-usb-poort kunt opladen. De benodigde NavAtlas-applicatie heb ik nog niet in de App Store (ook niet de Amerikaanse of Canadese) kunnen vinden. Het idee is dat NavAtlas alleen werkt als je de cradle hebt gekocht, zodat de aanschafprijs van $180 wat meer te billijken valt. De cradle zelf is gelukkig niet alleen geschikt voor NavAtlas, want het gps-signaal dat je hebt opgepikt kan ook worden gebruikt in wandel- en hardloopapplicaties, sociale netwerkapplicaties, geocaching, gps-tracking en navigatiesoftware die je al eerder had gekocht.

De kaarten worden geleverd door NAVTEQ. Jeff Mize, Executive Vice President of Sales bij NAVTEQ schept wat hoop dat de oplossing straks ook buiten de VS en Canada te gebruiken is, door alvast te spreken over toekomstige releases:
"We are excited to have Dual bring our high quality navigable map to the iPod touch user base and are looking forward to Dual’s future releases of navigation, which will integrate additional elements of our extensive library of map data and related content."


Hieronder zie je de oplossing van Dual Electronics in actie:


Org Artikel : iPhoneClub
Auteur : Gonny van der Zwaag
0 Responses