Samsung telt 1,3 miljard neer voor Qualcomm-patenten

Samsung heeft onlangs een overeenkomst met Qualcomm bereikt over het gebruik van Qualcomm's CDMA-, WCDMA- en OFDMA-patenten. Samsung zal 1,3 miljard dollar neertellen om deze de komende 15 jaar te mogen gebruiken.

Qualcomm is vooral bekend als producent van chipsets voor mobiele telefoons, maar het bedrijf doet meer. Zo heeft Qualcomm een aantal patenten in handen met betrekking tot verschillende dataverbindingstechnieken, zoals CDMA. Samsung, de grootste klant van Qualcomm, heeft onlangs een overeenkomst met het bedrijf gesloten voor het gebruik van onder andere deze CDMA-patenten. Samsung zal $1,3 miljard neertellen om vijftien jaar lang gebruik te mogen maken van Qualcomm's patenten met betrekking tot CDMA, WCDMA en OFDMA. Dit zijn tegenhangers van GSM en UMTS en worden veelal in Amerika en Azië gebruikt om mobiele verbindingen tot stand te brengen.

Volgens rapporten is de deal onder uitstekende omstandigheden voorlopen voor Samsung, vooral met dank aan het feit dat Samsung de grootste klant van de chipproducent is. Het bedrag van 1,3 miljard dollar zal direct overgemaakt worden naar Qualcomm, met mogelijke latere betalingen achteraf. De 1,3 miljard die Samsung voor Qualcomm over heeft zou overeen komen met 80% van het netto inkomen van Qualcomm fiscaal 2009.

Org Artikel : All About Phones
Auteur : Dominick Viëtor
0 Responses