Apple werkt aan kleinere versie van de iPhone

De geruchten gaan dat Apple in het derde kwartaal van volgend jaar een iPhone op de markt wil brengen met een 2,8 inch scherm. Tevens zou het toestel overal moeten werken door de ondersteuning van zowel GSM als CDMA.

De Amerikaanse provider Verizon Wireless wil waarschijnlijk ook de iPhone gaan verkopen. In de Verenigde Staten is de iPhone op dit moment te krijgen bij de provider AT&T. De geruchten gaan dat de versie van Apple's smartphone welke bij Verizon uit moet komen van een geheel nieuwe soort is. Zo zou het een kleinere versie worden van de originele iPhone, met een schermdiagonaal van maar 2,8 inch. Eerder gingen al geruchten dat de exclusiviteitsdeal van AT&T op zijn eind zou lopen. Met de geruchten over deze mini-versie van de iPhone lijkt dit bevestigd te worden. Tevens zou er in de nieuwe iPhone een Qualcomm-chipset ingebouwd zijn. Het nieuws kwam aan het licht doordat enkele componenen van de iPhone op foto verschenen.

Verdere geruchten spreken over de mogelijkheid van een hybride telefoon. Dat wil zeggen dat de nieuwe iPhone zowel ondersteuning moet hebben voor CDMA als voor WCDMA. CDMA is hetgene waar de Amerikaanse provider Verizon Wireless gebruik van maakt, en WCDMA wordt gebruikt door AT&T en T-Mobile. Onderdeel van de WCDMA-techniek zijn de GSM- en UMTS-technieken die wij in ons land ook gebruiken voor de telecommunicatie. Dit betekent dat Apple de kleine iPhone wereldwijd uit kan gaan brengen zonder dat er aparte versies gemaakt moeten worden om compatible te zijn met andere netwerken. Veel telefoons zijn tot nu toe alleen CDMA-compatible of WCDMA-compatible. Voorbeeld hiervan is de Motorola Droid, welke in Europa met GSM wordt verkocht onder de naam Milestone.

Org Artikel : All About Phones
Auteur : Bauke Schievink
0 Responses