Nokia laat haar toekomstvisie zien

Nokia heeft op een persconferentie een video laten zien van hoe zij de nabije toekomst van de telecomwereld zien. Het filmpje laat vooral betere integratie van internet en allerlei aanverwante diensten zien.

Nokia had onlangs een speciaal persevent met de naam The Way We Live Next 3.0 en geheel aansluitend bij dit thema liet de producent een filmpje zien over hoe zij de toekomst van de telecommarkt zien. In het filmpje zie je een aantal mogelijkheden van mobiele telefoons, die volgens Nokia in 2015 beschikbaar moeten zijn voor iedere consument.

Volgens Nokia is in 2015 het internet in telefoons belangrijker dan ooit en zullen alle Nokia-telefoons aangesloten zijn op een zogenaamde datawolk. Hiermee kun je gemakkelijk dingen delen, opzoeken en herinneren. Zo laat Nokia bijvoorbeeld een dienst zien waarmee je de naam van een bar waar je ergens in het verleden hebt gegeten kan opzoeken door simpelweg ongeveer de plaats, tijd en het soort bar in te voeren, waarna het systeem zo veel mogelijk data voor je zal verkrijgen over overeenkomstige bars. Iets anders dat volgens Nokia in 2015 beschikbaar zal zijn, zijn volledig functionele projectors in telefoons waarmee je bijvoorbeeld films groot op de muur kan projecteren. Dit hebben we natuurlijk al gezien, maar meer dan een concept is het op het moment nog niet. Wat hier allemaal van waar is moeten we natuurlijk nog maar zien, maar leuk om naar te kijken is het in ieder geval.Org Artikel : All About Phones
Auteur : Dominick Viëtor
0 Responses