Nieuwe TomTom GO x50-serie verkrijgbaar

Nadat TomTom eerder al de nieuwe TomTom GO 950 Live en GO 750 Live aankondigde, heeft de fabrikant dinsdag bekendgemaakt dat deze modellen nu ook leverbaar zijn. De 950 heeft een prijs van 349 euro, de GO 750 Live kost 299 euro.

De nieuwe topmodellen werden op de IFA 2009-beurs in Berlijn aangekondigd en volgen de huidige GO 940 Live en GO 740 Live op, die overigens nog steeds te koop zijn via de TomTom-site.

Het verschil met de vorige generatie zit hem onder meer in de prijs, die voor beide nieuwe modellen 50 euro lager ligt, en het feit dat de navigatiesystemen geleverd worden met proefperiode van zes maanden voor de Live-diensten van TomTom zoals HD Traffic, waarschuwing voor flitsers en Local Search van Google. Ook is de routeberekening sneller geworden en is de gedetailleerde kaartdekking uitgebreid met onder meer Griekenland, Malta en Turkije.

Het verschil tussen de GO 950 Live en de GO 750 Live zit hem in het meegeleverde kaartmateriaal. Zo staan op de GO 950 Live naast plattegronden van 45 Europese landen ook wegenkaarten voor de Verenigde Staten en Canada. De GO 550, die ook op de IFA 2009-beurs werd geïntroduceerd, zal niet in Nederland uitkomen.Org Artikel : Tweakers
Auteur : Pieter Molenaar
0 Responses