Google verandert voorwaarden voor Market-distributie

Ontwikkelaars die applicaties willen distribueren in de Android Market zullen een nieuwe overeenkomst moeten accepteren. Google heeft de voorwaarden voor het uitbrengen van applicaties in de Market veranderd.

Middels een email heeft Google laten weten dat ontwikkelaars die applicaties uitbrengen in de Android Market een nieuwe distributie-overeenkomst moeten accepteren als ze nog langer applicaties in de applicatiewinkel willen distribueren. Deze nieuwe overeenkomst geldt zowel voor ontwikkelaars die al applicaties hebben opgenomen in de Market, en voor ontwikkelaars die in de toekomst nog applicaties uit willen brengen. Ontwikkelaars die de overeenkomst niet accepteren zullen volgens Google hun software niet langer kunnen verspreiden. De applicaties zouden in dat geval uit de Market worden verwijderd. Er is tot 11 december de tijd om de nieuwe overeenkomst te accepteren.

Ontwikkelaars kunnen de nieuwe overeenkomst bekijken op de Android Market-website. Het document is ook hier te lezen. De overeenkomst bevat veel juridische inhoud en laat daarom niet direct noemenswaardige veranderingen zien.

Org artikel : All About Phones
Auteur : Bauke Schievink
0 Responses