Toyota rust Prius uit met lte-ontvangst

Toyota, lid van het Ng Connect Program, heeft samen met Alcatal-Lucent een Prius uitgerust met apparatuur die via lte draadloze verbindingen kan leggen. Het hybride voertuig zou daarmee de eerste auto zijn die via het 4g-netwerk kan communiceren.

De speciale Toyota Prius, die de naam Lte Connected Car heeft gekregen, gaat lte-elektronica van Alcatel-Lucent bevatten, terwijl het besturingssysteem door QNX Software Systems wordt ontwikkeld. Ook deze bedrijven zijn lid van het Ng Connect Program, een samenwerkingsverband van it-bedrijven dat draadloze technologie wil leveren aan onder andere de auto-industrie en telecombedrijven.

Het Lte Connected Car-systeem van Alcatel-Lucent is volgens de fabrikant in staat om streaming video te leveren die vervolgens op diverse displays in de auto getoond kan worden. De firma Chumby, onder andere bekend van de gelijknamige internetwekker, Kabillion en Atlantic gaan diverse applicaties en content leveren. QNX op zijn beurt bouwt naast het OS onder andere de touchscreen-interface, mediaspelers en andere applicaties. Naast specifieke automotive-toepassingen als navigatie en informatie over de motor, willen de partijen ook toepassingen als digitale videorecorders en multiplayer-games gaan ontwikkelen.

De deelnemende bedrijven stellen optimistisch dat er in 2012 voldoende 4g-dekking zal zijn om de lte-techniek commercieel aan automobilisten aan te kunnen gaan bieden. De diensten zouden voor onder andere telecombedrijven, contentproviders en autofabrikanten kunnen uitgroeien tot een alternatieve inkomstenbron.

Bekijk de video.

Org Artikel : Tweakers
Auteur : Dimitri Reijerman
0 Responses