Nokia start omruilactie voor ondeugdelijke opladers

De Finse fabrikant Nokia roept een serie opladers voor mobiele telefoons terug. Door een constructiefout kan de plastic behuizing van de ondeugdelijke laders losraken. Gebruikers lopen daardoor het risico een elektrische schok te krijgen.

Volgens Nokia is uit intern kwaliteitsonderzoek gebleken dat de behuizing van een 'beperkt aantal' laders van slechte kwaliteit is en in bepaalde gevallen uit elkaar kan vallen. Nokia-gebruikers kunnen een schok krijgen als de ondeugdelijke lader in het stopcontact zit en bepaalde onderdelen worden aangeraakt.

Volgens Nokia gaat het om opladers met de modelnummer AC-3E, AC-3U en AC-4U. Deze zijn door de Chinese firma BYD gefabriceerd in opdracht van Nokia. De eerste twee modellen zijn gemaakt tussen 15 juni en 9 augustus van dit jaar, terwijl de AC-4U-serie tussen 13 april en 25 oktober geproduceerd zijn. Nokia heeft op een webpagina aangegeven welke modellen precies in aanmerking komen voor gratis vervanging. Verder stelt de fabrikant dat het tot nu toe geen gevallen kent waarbij personen door het defect een schok hebben gekregen, maar dat het uit voorzorg besloten heeft tot een omruilactie.

Org Artikel : Tweakers
Auteur : Dimitri Reijerman
0 Responses