iPhone Lockscreen mogelijkheden, nog meer opties met Cydget

Sommige eenvoudige dingen kunnen zo handig en mooi zijn en toch wil Apple er niet aan. Het heeft dan toch nog lang geduurd maar nu kun je ook je Lockscreen van de iPhone op eenvoudige wijze gaan voorzien van widgets en andere informatie. Eén nadeel, je moet jailbreaken…..

Zelf ben ik voorstander van het snel bij de hand hebben van basic informatie. Zo kun je denken aan email, agenda, het weer of twitter. Het lockscreen van de iPhone is wat mij betreft hier uitermate geschikt voor (en dat vinden ook vele met mij….) maar Apple houdt de optie om hier iets mee te doen potdicht.

Wat heb ik gebruikt
In de afgelopen periode heb ik zo al van alles gebruikt om dit hiaat op te vullen en uiteraard is hier wel een Jailbreak voor nodig. Alle toepassingen zijn namelijk alleen via Cydia te installeren. Diegene die ik gebruikt heb zijn:

IntelliScreen
Een mooie en complete betaalde applicatie (9,99 USD) van Intelliborn die je Lockscreen voorziet van onder andere een preview van je email berichten, het weer, RSS feeds maar ook de agenda mag natuurlijk niet ontbreken. De applicatie werkt op zich prima maar ik kon toch net niet de layout aanpassen zoals ik het graag wilde hebben en niet alles werkte voor mij makkelijk genoeg.Reminder
Deze applicatie kan diverse meldingen weergeven in de status bar middels een icoontje. Zo zie je snel of er bijvoorbeeld nieuwe email is of dat je toestel in trilstand staat. Ook is er de optie om een een icoon te plaatsen op het Lockscreen voor als er nieuwe email is binnengekomen of een ander soort bericht. Het betreft wel puur de iconen die je groot of klein kunt instellen en dus geen verdere info. Wel handig om extra geattendeerd te worden, je kunt deze optie ook combineren met bijvoorbeeld Lock Calendar.Lockinfo
Erg compleet en mooi vormgegeven en daarmee vond ik deze een stuk mooier dan Intelliscreen. Het nadeel is echter dat je redelijk diep in het systeem moet om de settings aan te passen (taal, agenda, layout, locatie voor het weer, etc.) en je moet hiervoor zelf bestanden aanpassen en uploaden naar je iPhone. Niet voor iedereen weggelegd maar als dit slimmer zou kunnen wel een erg complete en handige applicatie.Lock Calendar
Deze gebruik ik nu en kan helemaal aangepast worden. Zo kun je de grootte en kleur van de regels aanpassen of alleen de kleur van de huidige afspraak in een andere kleur tonen. Verder ook de optie om het aantal dagen agenda en het maximaal aantal afspraken te tonen.Vanwege de eenvoud en het handige overzicht ben ik deze nu dus gaan gebruiken.

Cydget
Zoals je al merkt heeft elke oplossing zijn voor en nadelen en eigenlijk wil je met 1 applicatie zelf het Lockscreen vormgeven. Een voorbeeld hou dit er zou uit kunnen zien is deze afbeelding:Alles op een rijtje en met een mooie layout en diverse instellings mogelijkheden. Geoff Teehan werkt hier dan ook al aan maar heeft hiervoor een goed raamwerk nodig om te te kunnen doen. Saurik heeft met de introductie van Cydget dan ook de eerste stap gezet want je kunt nu extensies ontwikkelen voor het Lockscreen en deze via Cydget hun werk laten doen. Dit opent nu alle deuren voor de vele ontwikkelaars om hun creativiteit op eenvoudige wijze vorm te laten krijgen in een widget die je op het Lockscreen kunt tonen.

De instellingen zijn gewoon via het instellingen menu te doen en dan hoef je dus ook niet meer diep in je iPhone te gaan rommelen om zaken optimaal op je scherm te kunnen krijgen. Cydget biedt ook de mogelijkheid met meerdere schermen te werken en door op de homeknop te drukken ga je naar het tweede scherm. De widgets zijn verder ook te rangschikken en Cydget heeft nu als demo een foto die wordt getoond en er is al een Zodget die het laatste Cydia new op je Lockscreen laat zien.

Verdere voordelen zijn de mogelijkheid om een widget af te sluiten, deze te roteren en HTML kan worden getoond. Het is dus nu wachten op de eerste nieuwe mogelijkheden die ongetwijfeld snel in Cydia gaan verschijnen.

Org Artikel : Mobilyz
Auteur : Roel
0 Responses