KPN trekt zich deels terug uit Belgische telecommarktKPN zou een deel van zijn belangen op de Belgische telecommarkt gaan afstoten, waaronder het glasvezelnetwerk van het voormalige Versatel. Een gebrek aan concurrentie op de telecommarkt in het land zou de belangrijkste motivatie zijn.

Volgens de Belgische krant De Tijd, die zijn bericht op meerdere bronnen uit de telecomsector zegt te baseren, zoekt KPN een koper voor het glasvezelnetwerk van het voormalige Versatel. Ook zou het telecombedrijf een partij zoeken die zijn zakelijke accounts wil overnemen. Onder andere kabelbedrijf Telenet zou belangstelling hebben getoond voor de boedel en al in onderhandeling zijn met de Nederlandse telecomfirma. Belgacom heeft volgens de krant geen belangstelling. KPN België wil het bericht niet bevestigen.

De Tijd stelt dat KPN met de terugtrekkende beweging uit de Belgische telecommarkt een signaal wil afgeven. In januari van dit jaar gaf KPN-topman Ad Scheepbouwer al aan dat de Belgische telecommarkt zijns inziens op slot zou staan. Met name de macht van Belgacom zou te groot zijn, waarbij KPN - onder andere eigenaar van de mobiele aanbieder Base - aangaf geen verdere investeringen meer te zullen doen in België. In september kwam er nog een vervolgstap, toen KPN samen met Mobistar een klacht indiende bij de Europese Commissie over vermeend misbruik van marktmacht door Belgacom.

Org Artikel : Tweakers
Auteur : Dimitri Reijerman
0 Responses