Uitvinder mobieltje vindt huidige telefoons te ingewikkeldMartin Cooper, de man die aan de wieg van de mobiele telefoon stond, vindt dat de huidige generatie telefoons te ingewikkeld is geworden. "Wanneer je een universeel apparaat ontwikkelt dat alles doet, doet het niets helemaal goed."

Smartphones verpakken te veel features in één apparaat, vindt de inmiddels 80-jarige uitvinder van de mobiele telefoon. Tijdens een conferentie in Madrid liet Cooper weten dat de huidige generatie te veel dingen wil doen. "Ik denk dat wij in de toekomst gespecialiseerde apparaten gaan gebruiken, die focussen op één ding om ons leven te verbeteren."

Het bedrijf waar Cooper voor werkte, Motorola, was tot diep in de jaren negentig marktleider op het gebied van mobiele telefoons. Inmiddels heeft de Amerikaanse toestelfabrikant zich grotendeels toegelegd op het maken van smartphones met Googles mobiele besturingssysteem Android. Binnen enkele maanden moeten in Europa de modellen Dext en Milestone in de winkel liggen. De Milestone is een voor Europa bedoelde versie van de Droid.

De uitvinder en voormalige medewerker van Motorola voerde in 1973 als eerste een gesprek via de mobiele telefoon. Dat 'mobieltje' woog meer dan een kilo en de accu ging ongeveer twintig minuten mee. "Maar dat was praktisch, want veel langer kon je het toestel ook niet vasthouden."

Org Artikel : Tweakers
Auteur : Arnoud Wokke
1 Response
  1. Josien Says:

    In zijn tijd was er ook nog geen facebook/twitter/mms/whatsapp/camera's op telefoons... dus dat maakt wel een verschil. Ik denk dat hij knettergek word als hij de nieuwste telefoons ziet die gaan uitkomen... klik hier voor mijn blog over de nieuwste Windows 8 telefoons. Gr Josien